Format dan Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

Jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 merupakan jawatan yang paling banyak permintaan dan sudah tentunya tinggi persaingannya. Boleh dikatakan setiap kali peperiksaan SPA diadakan, jumlah calon akan mencecah ribuan orang. Jadi pada yang dipanggil Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29, perlulah membuat persediaan sangat rapi kerana persaingan yang sengit ini.

Berikut merupakan Format Soalan bagi Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

SEKSYEN A – PENGETAHUAN AM MENGENAI MALAYSIA DAN SEKELILINGNYA

Masa : 40 Minit
Bilangan Soalan Dijangkakan: 50 Soalan

 

Seksyen ini bertujuan untuk menguji tahap pengetahuan calon terhadap isu-isu yang berlaku di dalam dan luar Malaysia. Topik yang perlu calon kuasai secara umum termasuklah hal dan isu berkaitan dengan pengurusan sumber manusia/ infrastruktur, pentadbiran dan pembangunan wilayah/ tanah/ daerah/ tempatan, pengurusan sumber ekonomi/ kewangan, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan dan pertahanan negara serta lain-lain perkembangan am.

penolong-pegawai-tadbir-n29

Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 – Seksyen A

penolong-pegawai-tadbir-n29-contoh-soalan-seksyen-a

 

 

SEKSYEN B : DAYA MENYELESAIKAN MASALAH

Pada bahagian ini terdapat 40 soalan dan calon diberikan masa selama 45 minit untuk menyelesaikan kesemua soalan yang diberikan.
Soalan-soalan pada seksyen ini bertujuan untuk menguji minda dan kecerdsan calon dari segi kemahiran logik, kemahiran menganalisa data dan matematik.

 

Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 – Seksyen B

penolong-pegawai-tadbir-n29-contoh-soalan-seksyen-b

Kami ada sediakan Rujukan penuh dan Soalan latih tubi bagi Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29. Jika berminat boleh dapatkan Preview Copy in secara PERCUMA dengan klik link berikut

Exam Online SPA

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dipanggil Exam Separa Perubatan ?

Dapatkan Rujukan Exam Separa Perubatan

Thank you for subscribing.

Something went wrong.